Olejek ze słodkich migdałów

Olejek ze słodkich migdałów
1 vote, 4.00 avg. rating (77% score)

Olejek ze slodkich migdalow (5)W ciągu ostatnich kilkunastu lat popularność na rynku kosmetycznym i farmaceutycznym zyskały olejki roślinne.
Przykładem powszechnie stosowanego oraz stosunkowo taniego specyfiku jest olejek ze słodkich migdałów, którego charakteryzuje mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Działa kojąco na skórę, poprawia jej elastyczność i poziom nawilżenia.
Używany jest często w kosmetykach przeznaczonych dla ciężarnych, ponieważ nie uczula i pomaga zachować jędrność oraz chronić przed rozstępami. Dodaje się go także do kosmetyków dla niemowląt, ponieważ łagodzi podrażnienia i nie wywołuje alergii nawet na delikatnej skórze dziecka.
Olejek aplikować można również na włosy zmęczone codzienną stylizacją czy farbowaniem. Naniesiony na nie pozwala przywrócić blask oraz zapobiec łamaniu się końcówek.
Olejek znajduje zastosowanie również w aromaterapii ze względu na swój słodki, orzechowy zapach.
Jedną z wielu zalet są też jego właściwości odmładzające, dlatego poleca się go do stosowania na cerę dojrzałą.

Zobacz także pozostałe artykuły:

About the author